Säkra produkter

Produktsäkerhet

Barnens säkerhet i fokus

Vi vill med vårt sortiment främja barnens utveckling genom bus och lek, rörelse och frihetskänsla. För att dessa viktiga aktiviteter ska ske på ett så säkert sätt som möjligt, så är inte bara våra produkter testade enligt gällande krav, utan vi erbjuder också produkter som klassas som Personal Protective Equipment, för att överbrygga de hinder som kan finnas för en så säker lek som möjligt.

Vi vill att barn ska kunna njuta av solens värmande strålar utan att behöva riskera att bränna sig eller utsättas för skadliga, ultravioletta strålar. Därför har vi tagit fram UV-skyddande kläder för bad och utomhuslek.

Barn måste få möjlighet att så säkert som möjligt få svalka sig i vattnet och lära sig livsviktiga aktiviteter som att flyta och simma, på ett så riskfritt sätt som möjligt. Därför har vi tagit fram simhjälpmedel och flythjälpmedel som genomgått en ”EC Type Examination” för att säkerställa att de uppfyller alla säkerhetskrav.

Barn ska få känna vinden i håret och hur ögonen tåras när de susar fram på sin första trehjuling, sparkcykel eller springcykel. För att göra detta så säkert som möjligt, har vi utöver dessa fartfyllda leksaker, tagit fram småbarnshjälmar och knä – och armbågsskydd.